Ankara

Ankara, Turska

već od 279€

Opis destinacije

Ankara je glavni, i drugi po veličini grad Turske, a ujedno je i administrativni centar provincije Ankara. Grad zauzima površinu od 2 516 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 4 000 000 stanovnika. Na području Ankare preovladava kontinentalna klima, sa hladnim i snežnim zimama, i toplim i suvim letima. Ankara je grad sa dugom istorijom, i oigrala je značajnu ulogu u velikim i dramatičnim događajima. Naselje na ovom mestu postojalo je još u kamenom dobu, a bilo je osvajano od brojnih vojskovođa. Dugo je Ankara bila poprište sukoba lokalnih turskih plemena, a od vremena Osmanlija postaje periferni grad u carstvu. Nekada se grad zvao Angora, i bio je poprište velike bitke koja se odigrala 1402. godine između Mongola i Osmanlija. Ankara je imala značajnu ulogu u stvaranju moderne Turske, a od 1923. je glavni grad ove države. Danas je Ankara veliki ekonomski, kulturni, i turistički centar Turske, sa brojnim znamenitostima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN/USLUGA17.02.
20.02.
24.02.
27.02.
BROJ NOĆENJA33
LET DOSTUPAN
STANDARD SPECIJALNA PONUDA - BB
PAKeT ARANZMAN PO OSOBI279279
PAKeT ARANZMAN TRECA OSOBA269269€
I DETE 0-2 GOD.3939€
I DETE 2-6 GOD. (ZAJEDNICKI LEZAJ)259259€
I DETE 6-12 GOD.259259€
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA349349€
STANDARD - BB
PAKeT ARANZMAN PO OSOBI299299€
PAKeT ARANZMAN TRECA OSOBA289289€
I DETE 0-2 GOD.3939€
I DETE 2-6 GOD. (ZAJEDNICKI LEZAJ)279279€
I DETE 6-12 GOD.279279€
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA369369€

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Ankara-Beograd, avio kompanijom (Anadolu Jet) Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 20 kg prtljaga (1 kofer) i 8kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
-Aerodromske i YR taksa 116.40 EUR (TAX EUR RS 16.72, TAX EUR RF 0.98, TAX EUR 0.22-RS TAX EUR YR 76.00 - nerefundabilna, TAX EUR M6 3.00,  TAX EUR LG 4.48, TAX EUR TR 15.00 ). Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse ( avio kompanija Turkish Airlines)
-Smeštaj u izabranom hotelu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3   noćenja sa doručkom
-Transferi prema programu.
-Asistencija lokalnog vodiča u Istanbulu, na engleskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
-Nepomenute usluge
-Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva Covid-19, (mogućnost pribavljanja u agenciji)
New Park hotel 5* www.npankara.com

Adresa: Ön Cebeci Mh., Ziya Gökalp Bulvarı No:58, 06600  Çankaya/Ankara

Položaj: Oko 25 km od aerodroma , u blizini starog gradskog jezgra , odlično pozicioniran. U neposrednoj blizini parka Kurtulus, u neposrednoj blizini metro stanice Kolej.

Sobe: raspolaze sa lepo uredjenim standrad sobama sa bracnim ili dva odvojena lezaja, dodatni lezaj je sofa na razvlacenje ili krevet na rasklapanje.  Svaka soba ima kupatilo (tuš,wc, fen za kosu), centralnu klimu, LCD TV, telefon, mini bar (uz doplatu), sef (besplatno).

Sadržaj: Ima recepciju, restoran, bar, saunu (uključeno u cenu), masažu (doplata), bazen (uključeno u cenu), fitnes i prostoriju za sastanke. Wi fi je besplatan na recepciji hotela.

Usluga: Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.
1. dan BEOGRAD-ANKARA          
Sastanak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", tri sata pre poletanja aviona . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Ankaru (direktan let) u 10:00h (let TK7819). Sletanje  u Ankaru, u 13:55h -lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u hotel posle 14:00h-lokalno vreme. Noćenje.

2. - 3. dan ANKARA         
Doručak. Slobodni dani za individualna razgledanja i posete. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta:  razgledanje grada (sa ručkom) Obilazak počinje sa posetom  tvrđavi koja se nalazi na uzvišenju i dominira celim gradom. Aladinova džamija se nalazi unutar njenih zidina i još uvek je jedan od najboljih primera umetnosti i drvodelnog zanata Seldžuka, uprkos činjenici da su ga obnovili Otomani. Ova oblast je doživela obnovu restauracijom mnogih interesantnih turskih kuća, kao i otvaranjem nekoliko umetničkih galerija i finih restorana koji su primeri tradicionalne turske kuhinje .Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, najvećeg turskog generala i državnika, osnivača moderne Turske republike, poznat je i pod imenom Anitkabir. Ataturk, što doslovno znači otac Turaka, preminuo je 1938, a izgradnja mauzoleja u Ankari je započeta šest godina kasnije. Telo Ataturka prvobitno je počivalo u Etnografskom muzeju u Ankari, a posle izgradnje mauzoleja premešten je na večno mesto svog počinka, uz veliku ceremoniju.To je građevina koja obara rekorde po poseti u jednom danu, pa je, recimo, prošle godine,na godišnjicu Ataturkove smrti zabeleženo više od milion posetilaca. Kompleks se sastoji od četiri glavna dela: aleje lavova, /koji su hetitski simboli/, ceremonijalnog trga, počasne sale u kojoj je mermerni sarkofag težak 42 tone, sa telom "oca nacije" i parka mira, posvećenom Ataturkovoj devizi "mir u kući, mir u svetu". U parku je 50.000 ukrasnih stabala, cveća i žbunova doniranih iz 25 zemalja iz celog sveta. Mada, verovatno najpoznatija, ali i bez dileme najveća džamija čitavog grad je Kodža Tepe džamija. Ova džamija je toliko velika da u nju u svakom trenutku može da se smesti čak 24 000 osoba, te spada među najveće džamije čitave zemlje. Zbog njenog, nazovimo ga modernog dizajna, u početku je bila dosta osporavana, te je kasnije njen stil naknadno postao svedeniji i tradicionalno prihvatljiviji.

Mogucnost organizovanja celodnevnog  izleta do Eskisehira. Kao što je Anadolija kolevka brojnih civilizacija, tako i Eskišehir, smešten u njenom centru, nosi na sebi pečat mnogih kultura, civilizacija i naroda. Osnovali su ga pre 1000 godina Frigijci na obalama reke Porsuk (mada je taj prostor bio naseljen još u bronzano doba), ali su ga potom naseljavali Rimljani, Vizantinci, Seldžuci i Osmanlije, primio je brojne izbeglice sa Balkana i Krimske Tatare, u njemu i oko njega su se vodile najznačajnije bitke za nacionalno oslobođenje, a često i rado ga je posećivao i Ataturk. Eskišehir na turskom jeziku znači stari grad. Obilazak Sazova parka sa zoološkim vrtom, akvarijumom, stazama za šetanje, setnja pored Porsuk reke, poseta Muzeju voštanih figura i Ondupazarija .Ondupazari je nekadašnji centar. To je prvo tursko naselje gde se jasno vide sve bitne karakteristike tipične islamske kulture i otomanske arhitekture 19. veka. Uske uličice, džamije, česme i muzeji susreću vas na svakom ćošku. Raznobojne kuće sa isturenim prozorima i drvenim detaljima ostavljaju utisak na posetioce. Ručak uključen u cenu izleta. Noćenja.

4. dan ANKARA-BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 18:05h -lokalno vreme (let TK 7818). Dolazak u Beograd u 18:05h-lokalno vreme.Kraj programa.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Video

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu