Atina

Atina, Grčka

već od 459€

Opis destinacije

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3*, 4* i 5*)-avionom
Polazak: 29. decembar 2021. (povratak: 2. januar 2022)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
29. decembar
APOLLO 3*459 evra
Na upit
ARETHUSA 3*529 evra
HERA 4*635 evra
DIVANI PALACE ACROPOLIS 5*749 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd –Atina –Beograd
- Aerodromske takse
- Smeštaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama, na bazi nodenja sa doručkom
- Transferi prema programu
- Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
- Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
- Boravišna taksa u iznosu 2 evra za hotel kategorije 3*, 3 evra za hotel kategorije 4* i 4 evra za hotel kategorije 5* po sobi i noći

Fakultativni izlet:
- ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) € 60
- PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič ) € 40
- TAVERNA – repriza Nove godine (uključeno: večera, muzički program) € 40
U skladu sa novim mera koje se primenjuju u Grčkoj u zatvornim prostorima ne mogu boraviti nevakcinisani gosti
HOTEL APOLLO 3* http://www.apollonhotel-athens.com/
Hotel Apollo se nalazi na Karaiskaki trgu 10, ul. Ahilleos, 2 min. hoda od stanice metroa Merakourgio. Sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, internet veza, mini bar, elektronski sef, klima. Dodatni sadržaj: HR bar, restoran i bašta na krovu sa pogledom na Akropolj.

HOTEL ARETHUSA 3* https://www.arethusahotel.gr/
Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i blizu starog dela grada Plaka. Odatle je lako doći do
glavnih znamenitosti u gradu. Sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

HOTEL HERA 4* https://www.herahotel.gr/
Hotel Hera je veoma dobro lociran nedaleko od Akropolja. Od metro stanice je udaljen cca 200m odakle se lako stiže do Trga Sintagma i drugih odredišta u gradu. Sve sobe su klimatizovane imaju kupatilo, mini-bar, sef. Dodatni sadržaj: restoran i krovna bašta sa barom, soba za prtljag, besplatan internet dostupan je u svim prostorijama.

HOTEL DIVANI PALACE ACROPOLIS 5* https://divaniacropolishotel.com/
Hotel Divani Palace Acropolis se nalazi nedaleko od Akropolja . Jedinstveno obeležje hotela Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida koji su otkriveni tokom izgradnje temelja i potom uklopljeni u arhitektonski dizajn hotela. Sve sobe imaju TV sa satelitskim i kablovskim kanalima, klima-uređaj i sef. Dodatni sadržaji: recepcija, krovni restoran Acropolis Secret (otvoren tokom letnje sezone), glavni restorana Aspassia , fitness centar, parking , besplatan Wi Fi je na raspolaganju u celom hotelu.
Dan 1 Beograd
1. dan BEOGRAD –ATINA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:25 h. Poletanje za Atinu u 12:25 h (let JU 512). Dolazak u Atinu u 14:55 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje.

Dan 2 Atina
2. dan ATINA-ARGOLIDA (PELOPONEZ)-ATINA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet: Argolida. Jedna od najvedih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradida na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53. reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e., a akustika se najčešde povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i nocenje.

Dan 3 Atina
3. dan ATINA Doručak. U 10 h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do današnjih dana, a ono što se može videti je obnovljeno po obrascu nađenog arheolođkog materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvedenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. DOČEK NOVE GODINE INDIVIDUALNO.Noćenje.

Dan 4 Atina
4. dan ATINA-SUNION-ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Obilazak hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno grčko veče u taverni i reprizu Nove godine. Noćenje.

Dan 5 Beograd
5. dan ATINA–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.20 h. Kraj programa. 5. dan ATINA–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.20 h. Kraj programa.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Obaveze  pridržavanja opštih mera prevencije https://www.batut.org.rs/index.php?content=2070