Dominikana

14 dana, Dominikanska Republika

već od 1699€

Opis destinacije

Dominikansku Republiku otkrio je Kristofer Kolumbo 1492. godine, kada se prvi put iskrcao u današnji glavni grad ove egzotične zemlje. Dominikanska Republika je zemlja bogate kulture i gradova na čijim je ulicama ispisana istorija, zemlja na čiju se neverovatnu lakoću življenja svi posetioci vrlo brzo naviknu. Pored fantastičnih peščanih plaža sa kokosovim palmama koje se nižu duž obale Dominikanske Republike, unutrašnjost je ispunjena neverovatnim planinskim vencima. Četiri od pet najviših vrhova Kariba se nalaze upravo u Dominikanskoj Republici. Planinske reke, na čijim tokovima se nalaze fascinantni vodopadi, protiču kroz živopisnu i bujnu džunglu. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki očarati. Nemojte propustiti priliku da zaigrate tradicionalni dominikanski ples merengu uz njihove lokalne specijalitete: cigare, rum, čokoladu i kafu. Obradujte sebe nakitom od larimara, jedinstvenog vulkanskog minerala, koji postoji samo na ovom ostrvu. Jednostavno se prepustite atmosferi i uživajte.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
14 DANA / 12 NOĆI
18.01-31.01.2022.– 8 slobodnih mesta
08.02-21.02.2022.– 10 slobodnih mesta
08.03-21.03.2022.– 11 slobodnih mesta
20.03 – 02.04.2022.
27.03 – 09.04.2022.
21.04 – 04.05.2022.
28.04 – 11.05.2022.
08.05 – 21.05.2022.

Za prijave i uplate u celosti
Cena - 1899€ 
Specijalna cena - 1699€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1749€

Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1799€

Aranžaman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Punta Kana – Beograd sa presedanjem u Frankfurtu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Santo Domingu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Las Galerasu u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Punta Kani u hotelu 4* na bazi 3 noćenja – all inclusive (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Dominikansku republiku (dobija se na samoj granici – cena 10 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€
-Osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI
Dvodnevna avantura / Padernales - 150€
 
Dvodnevni fakultativni izlet na krajnji zapad Dominikane i poseta najlepše plaže na ostrvu! Vožnja ka zapadu zemlje vodi nas kroz tipična dominikanska sela šarenih karipskih boja. Jezero krokodila Enriquillo, nazvano tako po poznatom poglavici Taino Indijanaca, ogromna je slana površina koja se nalazi čak 40 m ispod nivoa mora. Osim brojnih vrsta ptica i mnoštva iguana, ovde se nalazi verovatno najveća populacija američkih krokodila na svetu. Oblast je suva i topla, u suprotnosti sa zelenilom tropskih šuma širom Dominikane. Nakon vožnje po jezeru posetićemo pećinu Las Caritas sa hijeroglifima Taino Indijanaca koji su nekada naseljavali ovo ostrvo. Put nas dalje vodi na zapadnu obalu, na plažu Las Patos. Nakon odmora u azurno plavim vodama, idemo ka samoj granici sa Haitijem i smeštamo se u mesto na granici koje se zove Padernales. Drugog dana odlazimo do najskrovitijeg mesta na obali Dominikane – Zaliva Orlova (“Bahia de las Aquillas”). Do ovog karipskog dragulja, skrivenog duboko u nacionalnom parku Jaragua blizu najjužnije tačke Dominikane, stiže se samo prašnjavim putem i čamcem. Plaža je potpuno izolovana i nema hotele, prodavnice ni restorane. Samo priroda u svom najboljem svetlu. Očekuju nas kilometri sitnog belog peska i kristalno plave vode…

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča, ulaznice, 1 noćenje u Padernalesu

Humpback Whales Watching - 75€
Idemo na morsku pučinu da bismo posmatrali ogromne morske životinje od kojih zastaje dah, u njihovom prirodnom staništu. Samana se smatra najboljim mestom na svetu za posmatranje grbavih kitova. Svake godine, od decembra do marta, oko 2000 jedinki dolazi u tople vode zaliva Samane, da bi se sparila i razmnožavala. Napomena: posmatranje je moguće samo u periodu decembar – mart.

Izlet obuhvata :prevoz, vožnju brodom, usluge vodiča.

El Rincon - 25€
Odlazak na plažu koja se svrstava u najlepše na svetu! Oko 5 kilometara netaknute, gotovo divlje plaže belog peska i zaliva tirkizno plave vode sa kokosovim palmama u zaledju – savršen tropski scenario sa razglednica samo za nas! Tu se nalazi i rečica Cayo Frio sa prozirnom osvežavajućom vodom i riblji restoran sa koktelima.

Izlet obuvata : prevoz, usluge vodiča.

El Limon - 35€
U prepodnevnim časovima krećemo ka unutrašnjosti poluostrva Samana da bismo posetili najviši i najlepši vodopad Dominikane – El Limon, koji je visok 45 metara. Najpre ćemo prošetati kroz dominikansku džunglu a zatim se osvežiti u prirodnom bazenu koji stvaraju slapovi ovog prelepog vodopada. Turu završavamo na nekoj od prelepih plaža turističkog mesta Las Terranas.

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča
Los Haitses - 75€
Nestvarni predeli prirode i ostrvo sa plažama iz snova! Los Haitses je magično mesto koje nas vraća u vreme dinosaurusa, jer su važne scene filma Park iz doba jure snimane baš ovde. Los Haitses je jedna od glavnih eko-destinacija Dominikanske Republike. Nacionalni park sačinjavaju krš, tropski krečnjak i pejzaži karakteristični za ove klimatske zone. U jutarnjim časovima imamo transfer do luke a zatim nastavljamo ploveći kroz nacionalni park Haitses koji ima gustu vegetaciju, pećine, slike Taino Indijanaca, kišne šume i brojne vrste ptica. Videćemo reproduktivna područja ptica, formacije stalaktita, tipičnu tropsku vegetaciju mangrova i prirodne pećine. Nakon toga iskrcaćemo se na rajsko ostrvce Cayo Levantado, danas poznatijem kao Bacardi jer je njegova tropska idila poslužila za snimanje kadrova za reklamu za ovaj čuveni rum.

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča, ulaznice, ručak na ostrvu, konzumaciju sokova, vode i ruma na brodu
Hotel Casa Sanchez by the Oxo House 4* ili sl. – Nalazi se u kolonijalnoj zoni Santo Dominga u blizini ulice Conde. U okviru hotela nalazi se bazen, bar i restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, mini bar, klima, ventilator, tv uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Villa La Plantacion hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 5 minuta od plaže i u samom centru grada. Sobe poseduju sopstveno kupatilo. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne. U okviru smeštaja nalazi se bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

VIK Hotel Arena Blanca 4* ili sl. – Nalazi se na peščanoj plaži Bavaro u Punta Cani. Hotelski kompleks okružen je prekrasnim vrtom. Gostima su na raspolaganju restoran, bar i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupana je besplatan wifi internet. U okviru smeštaja nalazi se restoran.
1. dan: Beograd – Frankfurt – Punta Kana – Santo Domingo
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme(ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Frankfurta u 07:00h, broj leta LH1411. Sletanje u Frankfurt u 09:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 3h i 25minuta. Nastavak leta za Punta Kanu u 12:30h, broj leta LH4348. Dolazak u Punta Kanu u 17:50h po lokalnom vremenu i transfer do Santo Dominga. Santo Domingo je prestonica Dominikanske republike i najveći je grad u celom karipskom regionu. Može se reći da je Santo Domingo najživlji grad na Karibima, kosmopolistka prestonica koja predstavlja mozaik karipske I evropske kulture. Ovde je boravio čuveni moreplovac Kolumbo i prva katedrala na američkom tlu sagradjena je upravo u ovom gradu. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan: Santo Domingo
Dan započinjemo šetnjom kroz stari grad – kolonijalnu zonu Santo Dominga, prefinjeni deo grada prošaran arhitektonskim draguljima, kaldrmisanim ulicama, muzejima, crkvama i palatama. Grad Svete nedelje (“Santo Domingo”) bio je prva baza evropskih kolonista, odakle su istraživali obale Meksika, Južne i Severne Amerike. Videćemo najstariju katedralu Primar de America koju je izgradio Dijego Kolumbo, sin Kristifora Kolumba i Oltar otadžbine gde su sahranjeni slavni dominikanski borci i revolucionari. Prošetaćemo pešačkom zonom dominikanske prestonice i posetiti čuveni Kolumbov trg. Nakon obilaska, slobodno vreme. Preporučujemo posetu nekom od muzeja koji se nalaze u ovom gradu. U večernjim časovima u dogovoru sa vodičem možemo posetiti neki od mnogobrojnih klubova i barova u Santo Domingu. Noćenje.

3. dan: Santo Domingo – Enriquillo – Los Patos – Padernales
Slobodan dan ili fakultativni dvodnevni izlet na krajnji zapad Dominikane i poseta najlepše plaže na ostrvu! U ranim jutarnjim časovima krećemo ka najnižoj tački Kariba – jezeru Enriquillo. Duga vožnja ka zapadu zemlje vodi nas kroz tipična dominikanska sela šarenih karipskih boja. Jezero krokodila Enriquillo, nazvano tako po poznatom poglavici Taino Indijanaca, ogromna je slana površina koja se nalazi čak 40 m ispod nivoa mora. Osim brojnih vrsta ptica i mnoštva iguana, ovde se nalazi verovatno najveća populacija američkih krokodila na svetu. Oblast je suva i topla, u suprotnosti sa zelenilom tropskih šuma širom Dominikane. Nakon vožnje po jezeru i traganja za krokodilima, idemo tamo gde je sve počelo – posetićemo pećinu Las Caritas sa hijeroglifima Taino Indijanaca koji su nekada naseljavali ovo ostrvo. Put nas dalje vodi na zapadnu obalu, na plažu Las Patos, gde ćemo da se osvežimo u bistro hladnoj reci koja se baš na ovom mestu uliva u more. Nakon odmora u azurno plavim vodama, idemo ka samoj granici sa Haitijem i smeštamo se u mesto na granici koje se zove Pedernales. Noćenje.

4. dan: Santo Domingo – Padernales – Bahia de las Aquilas – San Rafael – Santo Domingo
Slobodan dan za istraživanje prestonice Dominikanske Republike za individualne aktivnosti, a za one koji su izabrali fakultativni izlet sledi nastavak avanture: u ranim jutarnjim časovima krećemo do najskrovitijeg mesta na obali Dominikane – Zaliva Orlova (“Bahia de las Aquillas”). Do ovog karipskog dragulja, skrivenog duboko u nacionalnom parku Jaragua blizu najjužnije tačke Dominikane, stiže se samo prašnjavim putem i čamcem. Plaža je potpuno izolovana i nema hotele, prodavnice ni restorane. Samo priroda u svom najboljem svetlu. Očekuju nas kilometri sitnog belog peska i kristalno plave vode… Nakon uživanja u nesvakidašnjem tropskom raju, vraćamo se u civilizaciju i nastavljamo put Santo Dominga. U povratku ćemo na kratko posetiti plažu u simpatičnom mestašcetu San Rafael, gde se može probati sveža slatkovodna ili morska riba. Povratak u Santo Domingo. Noćenje..

5. dan: Santo Domingo – Las Galeras
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Opraštamo se sa glavnim gradom Dominikane i idemo na severoistok do prelepog poluostrva Samana. To je neverovatno zeleno, razudjeno i šarenoliko poluostrvo sa najvećom gustinom palmi na svetu. Neke od najlepših plaža ove države nalaze se upravo ovde, kao i najveći vodopad. Dolazak u Las Galeras i smeštanje u sobe. Ovo je nekadašnje ribarsko selo koje se nalazi na krajnjem istoku poluostrva. Ovde počinju naše nove Manga avanture… Naredni dani rezervisani su za kupanje i uživanje u belom pesku i azurno plavim vodama Las Galerasa. Mesto skriva najlepše plaže Kariba sa razglednica koje jedva čekaju da ih istražite. Večernji časovi rezervisani su za druženje uz čuvene dominikanske ritmove bachate, merengue i druge prepoznatljive latino zvukove.  Noćenje.

6. dan: Las Galeras – Humpback Whales Watching
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativna tura posmatranja grbavih kitova. Posetićemo mesto gde se svake godine rodi gotovo celokupna populacija svih grbavih kitova na Atlantiku! Kitovi iz Kanade, SAD-a, sa Grenlanda i drugih mesta dolaze na ovo mesto da nađu para i daju mladunce u toplim karipskim vodama. Samana se smatra najboljim mestom na svetu za posmatranje ovih prelepih i džinovskih morskih bića. Nakon ture, povratak u Las Galeras i slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Las Galeras – El Rincon
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativno odlazak do divljih i gotovo netaknutih plaža do kojih se može stići samo čamcima i do čuvene El Rincon plaže koja se svrstava u najlepše na svetu. Mogućnost odabira i pripreme sveže ribe po vašoj želji na plaži i dodatno osvežavanje u obližnjoj hladnoj rečici. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

8.dan : Las Galeras – Nacionalni Park Los Haitses
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni obilazak nacionalnog parka Los Haitises sa bajkovitim pejzažima i čuvenog tropskog ostrva Bakaradi poznatog po istoimenom rumu. U povratku šetnja po primorskom gradiću Samana, centralnom mestu istoimenog poluostrva. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

9. dan: Las Galeras – El Limon
Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni odlazak do najvećeg vodopada Dominikane El Limona gde ćemo se osvežiti u hladnoj i čistoj rečnoj vodi. Nakon toga, posećujemo prelepe, plaže koje se nalaze nadomak letovališta Las Terranas. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

10. dan – 13. dan: Las Galeras – Punta Kana 
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do mesta Bavaro u Punta Kani – jedno je od najpoznatijih svetskih odmarališta. Sa 10 kilometara obale i prelepom peščanom plažom duž koje se nalazi veliki broj luksuznih hotela, Bavaro je savršena destinacija kako za putnike koji žele da uživaju u mirnom i opuštajućem odmoru, tako i za ljubitelje zabave. Dolazak u hotel. Smeštaj u sobe. Dani predvidjeni za uživanje na belom pesku uz zvuke talasa i kupanje u tirkiznoj vodi. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, skijanje na vodi, pecanje i posetu očaravajućem ostrvu Saviona, čija netaknuta priroda i plaže sa brašnasto belim peskom predstavljaju mali raj na zemlji. Slobodno vreme. 3 noćenja.

13.dan: Punta Kana – Frankfurt
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Srbiju koristimo za sumiranje utisaka, finalni shopping i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme, transfer do aerodroma u Punta Kani. Let za Frankfurt u 19:00h, broj leta LH4394.

14.dan: Frankfurt – Beograd 
Sletanje u Frankfurt u 10:05h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 11h i 45minuta. Nastavak leta za Beograd u 21:50h, broj leta LH1410. Dolazak u Beograd u 23:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Uz ovaj cenovnik važe program i Opšti uslovi putovanja OTP 615/2010 Manga Trip

Video

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu