Istanbul

Istanbul, Turska

već od 139€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL
Dan primirja
09.11. - 14.11.2022
Usluga 3BB
Hotel 3*
Cena 139€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
- Smeštaj u hotelu sa minimum 4*, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2  i 1/2 +1 sobama. 
- Panoramsko razgledanje grada prvog dana.
- Troškovi organizacije i vođstvo puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje, u ovom slučaju “SAVA”.
- Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
- Fakultativni izleti. 
- Doplata za jednokrevetnu sobu je:  65 € 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Obilazak Topkapi Palate, Aja Sofije, Plave Džamije i Antičkog Hipodroma (minimum 20 osoba) = 45€
- Izlet podrazumeva šetnju od hotela do muzeja, uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice
- Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije – ( minimum 20 osoba ) = 20€
- Izlet podrazumeva transfer od hotela do luke i vožnju brodom po Bosforu gde se razgleda Istanbul uz tumačenje svih znamenitosti od strane lokalnog vodiča na srpskom jeziku. 
- Obilazak Dolmabahče palate - (minimum 20 osoba ) – 30€
- Izlet podrazumeva povratni transfer od hotela do palate i uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice.
- Tursko veče u restoranu  – 30€, uključena je večera, 2 pića, odgovarajući zabavni program.
- Pjer Loti i minijaturk – 15€, ulaznica uključena u cenu.

OPIS HOTELA:
Agencija organizator u saradnji sa partnerima u Istanbulu sarađuje sa hotelima koji se nalaze u delu grada Laleli-Aksaray. U svim hotelima su sobe sa sopstvenim kupatilom, mini barom, TV, WiFI internetom. Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto).

PRVI DAN: 09.11.2022…NIŠ-ISTANBUL                                                 program br.2 
Sreda  – Polazak iz Niša u 18:00h, sa parkinga hipermarketa Tempo. Vožnja autobusom autoputem preko Dimitrovgrada i Sofije do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DRUGI DAN: 10.11.2022…ISTANBUL
četvrtak – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Odlazak u panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro Gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni Rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Pera Palace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče Palata – poslednje sedište sultana. Polazak ka hotelu. Smeštaj. Slobodno vreme za šoping i prvo upoznavanje sa gradom. Noćenje.

TREĆI DAN: 11.11.2022… ISTANBUL
petak -  Doručak. Slobodan dan u Istanbulu za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Ejup džamije (u njoj se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak žičarom na prelepi vidikovac Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park u kom se nalaze makete svih značajnih istorijskih objekata u celoj Turskoj. Povratak u centar grada. U popodnevnim satima odlazak do Devojačke kule i uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Noćenje. 

ČETVRTI DAN: 12.11.2022…ISTANBUL
Subota – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak grada. Preporučujemo da sa nama krenete u obilazak istorijskih znamenitosti u samom srcu grada. Krenućemo od Aja Sofije, nekada najveće crkve na svetu, koja je kasnije bila džamija, a do pre nekoliko nedelja je bila muzej. Danas je opet džamija. Zatim idemo preko antičkog hipodroma do Sultanahmetove džamije (Plava džamija), a onda idemo i do Topkapi palate, koja je nekada bila sedište Otomanskih vladara. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije i istorijskog dela Istanbula Aksaray. Slobodno vreme. Uveče fakultativni odlazak u restoran na večeru uz bogat program (Tursko veče). Noćenje.

PETI DAN: 13.11.2022…ISTANBUL - NIŠ
Nedelja - Doručak. Napuštanje hotela do 09:00h. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstarenja gledamo znamenitosti kao što su: Zlatni Rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče Palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart. Po završetku krstarenja fakultativni odlazak do Dolmabahče Palate. Obilazak palate sa vodičem. Po završetku obilaska povratak u hotel, a ko želi može da ostane na trgu Taksim koji se nalazi u novom evropskom delu Istanbula. Ovde je i  pešačka zona – ulica Ištiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata Kula sa koje se pruža pogled na Zlatni Rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju. Planirani polazak za Srbiju oko 19h.

ŠESTI DAN: 14.11.2022… - NIŠ
ponedeljak  - Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.
- Mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate uz obavezno deponovanje čekova ili putem administrativne zabrane. Minimalna uplata prilikom rezervacije 30%.

MOND

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 140/2021 od 27.10.2021. kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Obaveze  pridržavanja opštih mera prevencije https://www.batut.org.rs/index.php?content=2070