Istanbul

Sretenje, Istanbul

već od 99€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
11. februar – 16. februar 2022.
6 DANA – 3 NOĆI / AUTOBUSOM

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (ND) + BUS PREVOZ
HOTELUSLUGA1/21/31/4
DEMPA***ND119€109€99€

U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša, Novog Sada i Kragujevca
(minimum 40 putnika) Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€
Za polaske iz NOVOG SADA cena se uvećava za 5€.

* Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 25€ po osobi

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd),
- 3 noćenja (sa doručkom) u višekrevetnim sobama u hotelu  sa  3* u Istanbulu.
- boravišnu taksu,
- usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
- organizaciju putovanja u celini,
- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda).  Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika,

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije.
- OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19: 
- 1.75€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1,25€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 15.000€ - plaćanje u agenciji, 
- Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
- NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
- Individualne troškove putnika.
- NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša) Putnici obavezno moraju proveriti datume isteka svojih pasoša

DEMPA HOTEL 3* Mesih Pasa Mahallesi Laleli Caddesi Azimkar Sokak No 44 Laleli / Fatih, Fatih, 34480
Smešten u Istanbul una idealnoj lokaciji, veliki bazar i džamija Sulejmanije udaljeni su 1,1 km od hotela.
Sobe poseduju klima uredjaj  I flat-screen TV. Sobe imaju sopstveno kupatilo. Dodatne pogodnosti uključuju papuče i besplatne toaletne potrepštine. U hotelskom restoranu koji se nalazi na poslednjem spratu, možete uživati u čarobnom pogledu na Mramorno more za vreme doručka.

1. dan: 11. februar 2022. (petak) BEOGRAD – Srbija – Bugarska - Turska:
Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja  radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. 

2. dan: 12. februar 2022. (subota) Turska - ISTANBUL:
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Krećemo na našu prvu info turu i upoznavanje sa gradom. Odlazimo do trga Taksim. Ukoliko Istanbul uopšte ima centar, mogli bi reći da je Taksim upravo središte grada. Nakon info ture smeštamo se u hotel, vreme za osveženje i odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, preporučujemo šetnju na raskršću Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Pored vrlo važnih i poznatih zdanja, ovaj deo grada sadrži prelepe ulice koje ukrašavaju drvene kuće, kafei sa malim baštama. Individalni povrataku hotel. Noćenje. 

3. dan: 13. februar 2022. (nedelja) Turska - ISTANBUL: 
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet – Miniaturk - najveći svetski park maketa u kojem se nalaze verne replike svih najznačajnijih istorijskih i modernih znamenitosti Turske. Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta i Topkapi palata - sedište osmanskih vladara, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk i stub Troglave zmije. Nakon obilaska slobodno vreme i mogućnost shopinga u Kapali čarsiji, jedan od najvećih svetskih bazara, specifičan po tome što će vas vratiti stotinama godina u prošlost. Nakon Kapali čarsije povratak u smeštaj. Organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

4. dan: 14. februar 2022. (ponedeljak) Turska - ISTANBUL:
Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska Azijskog dela Istanbula. Krenućemo u osvajanje Azije. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na Bosfor i evropski deo grada, tako i na azijski deo Istanbula. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Povratak u smeštaj. Organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

5. dan: 15. februar 2022. (utorak) Turska – Bugarska : 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni obilazak, krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokej kvart, Rumeli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). U večernjim satima napuštamo Istanbul. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje...

6.dan: 16. februar 2022. (sreda) Srbija – BEOGRAD: 
Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.
3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi), ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 12.1.2022)
Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

G2T

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 118/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.