Nepal

više destinacija, Nepal

već od 1350€

Opis destinacije

Zahvaljujući fenomenalnim prirodnim predelima, snežnim vrhovima koji nas okružuju, pitomim i nasmejanim ljudima doživećemo potpuni mir. Obilazimo Katmandu- istorijsko i kulturno srce Nepala, zatim Patan (Lalitpur) koji je jedan od tri kraljevska grada u Katmandu dolini, a čeka nas i neponovljiva avantura – fakultativni izlet rafting na reci Trisuli. Obići ćemo i Pokharu i još mnogo autentičnih nepalskih atrakcija.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
10.11.2022.

Regularna cena
1.350,00 EUR
First minute
Važi za sve prijave do 29.08.2022.
1.250,00 EUR

Cena ujljučuje
Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
Organizovan prevoz
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Katmandu, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Katmandu - Beograd, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
Transfer od aerodroma do smeštaja i od smeštaja do aerodroma
Svi transferi po planu i programu putovanja
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja u hotelu 3 (prema lokalnoj kategorizaciji) u Katmanduu
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja u hotelu 2 (prema lokalnoj kategorizaciji) u Pokari

Cena ne uključuje
Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
Viza za Nepal (30 USD, uzima se na aerodromu u Katmanduu, uz pasoš i dve slike)
Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Fakultativni izleti

Obilazak Patana - (Lalitpura)
Cena: 45,00 EUR
Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura) – jednog od tri kraljevska grada u Katmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. Obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. veka koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Katmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krišna Mandira, kamenog friza sa neverovatnim frizom iz 16. veka, razgledamo Zlatni hram. U Patanu imate osećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Svajambunat stupu i Zlatni hram, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Čangi Narajan hram i Baktapur
Cena: 40,00 EUR
Fakultativni izlet za Čangi Narajan hram i Baktapur – Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Katmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se veruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. veku. Obilazimo kraljevski grad Baktapur, nekadašnje nepalske prestonice i jednog od najlepših kraljevskih gradova ove regije. Videćemo Lavlja vrata, Zlatnu kapiju, Galeriju umetnosti i Nijatapola hram. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Čangi Narajan Hram i Baktapur, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Rafting na reci Trisuli
Cena: 45,00 EUR
Reka Trisuli - Izlet se organizuje tokom dana kada je planiran transfer između Katmandua i Pokare. Deo grupe koja ne ide na rafting ide prevozom i ima priliku za odmor pored reke i uživanje u prirodnim lepotama. Deo grupe koji ide na rafting očekuje avantura u čamcima na jednoj od najpoznatijih reka u Nepalu, osveženje, kupanje, istraživanje i uživanje u lepotama ove zemlje iz nekog drugačijeg ugla. U cenu izleta uključeno je: rafting na reci Trisuli sa ovlašćenim skiperom i neophodna oprema, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.      

Pokhara regija – Paket izleta
Cena: 85,00 EUR
POKHARA REGIJA – Paket izleta koji obuhvata: 
Fakultativni ranojutarnji treking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koji predstavlja najvišu tačku doline Pokhare odakle možete videti celu dolinu reke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imaćemo vremena da se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života i klopamo autentičnu hranu. U cenu izleta uključeno je: treking, lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
Fakultativni obilazak Pokare - upoznavanje grada i obilazak Muzeja Gurki, čuvenog nepalskog naroda, Tibetanskog izbegličkog  kampa gde su budisti sa Tibeta pronašli svoj mir, Dejvinih vodopada, visećeg mosta iznad reke Seti i Internacionalnog Muzeja Planinarenja. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije, ulaznice za Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Internacionalni Muzej Planinarenja. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
Fakultativni obilazak World stupe: stupa na brdu iznad jezera, gde ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vreme oduševiće Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za ceo život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do  centra grada. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije, ulaznice . U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Paraglajding
Organizuje se tokom dana kada je planiran fakultativni izlet - ranojutarnji treking od Nudare do Sarangkota. Deo grupe vraća se u Pokharu sa Sarangkota, a deo grupe koji se odluči za paraglajding, sa instruktorom ima organizovan let do jezera u Pokhari. Odatle ima organizovan transfer do Pokhare. Avantura i adrenalin najbolje opisuju ovaj dan! Nezaboravan let sa pogledom na Himalaje i očaravajuću prirodu Nepala! U cenu izleta uključeno je: let sa ovlašćenim instruktorom i neophodna oprema, transfer do Pokhare od mesta sletanja. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi, snimanje i fotografisanje tokom leta.

CENA IZLETA: NA UPIT
Hotel u Katmanduu *** 
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju TWC. 

Smeštaj u Pokhari ** 
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju TWC. 
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak.
Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, dva sata pre leta. Let za Dubai u 13.05h (FZ 1746). Dolazak u Dubai u 21.25h. Let za Katmandu u 02.15h (FZ 571).

Dan 2: Dolazak u Katmandu.
Dolazak u Katmandu u 08.05h. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, mirisi iz hramova, zelenilo, nasmejani ljudi! Grad Katmandu je istorijsko i kulturno srce Nepala i predstavlja neverovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih uticaja. Upoznavanje sa gradom i smeštaj.

Dan 3: Obilazak Katmandua.
Obilazak najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pašupatinat, jedanog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vekova podignuti uz obale svete reke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Katmandua, gde  se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svetu. Povratak u smeštaj

Dan 4: Fakultativni izlet - obilazak Patana.
Posle doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Katmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama sa neverovatnim frizom iz 16. veka, zatim razgledamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mesta. Takođe, možemo fakultativno obići fabriku tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. veka  koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Katmandu. Zovu ga još i  Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smeštaj u Katmanduu. 

Dan 5: Fakultativni izlet - Čangi Narajan.
Fakultativni izlet do Čangi Narajan hrama (Changy Narayan). Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Katmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Posle kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Čangi Narajan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se veruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. veku. Sledi fakultivni obilazak prelepog grada Baktapura, nekadašnje nepalske prestonice i po mnogima najlepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. veku i jedino je mesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog sveta. Videćemo Lavalja vrata, Zlatnu kapiju, Galerju umetnosti i Nijatapola hram.  Povratak u Katmandu u večernjim časovima.

Dan 6: Polazak za Pokharu. Mogućnost fakultativnog izleta - rafting na reci Trisuli.
Ujutru se pakujemo i krećemo za Pokharu, grad koji je od Katmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog izleta i organizovanja raftinga na reci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Deo grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored reke i uživanje u prirodnim lepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snegom i svojom nestvarnom lepotom. Ovo mesto je poznato po jezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smeštaj.

Dan 7: World Peace Pagoda.
Sledećeg jutra krećemo do World Peace Stupe – stupa na brdu iznad jezera, gde ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vreme oduševiće Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode.Kratak predah za uživanje i slike za ceo život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do  centra grada. Slobodno vreme. 

Dan 8: Fakultativni izlet - treking od Nudare do Sarangkota.
Fakultativni izlet - ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smešten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je tačka doline Pokhare. Odavde možete videti celu dolinu reke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti paraglajding i vratiti se u grad vazdušnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vreme za šetnju i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučujemo vam da posetite tibetanski izbeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu.

Dan 9: Fakultativni izlet - Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Dejvini vodopadi.
Krećemo na celodnevni fakultativni izlet gde ćemo posetiti Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad reke Seti i Internacionalni muzej planinarenja. 

Dan 10: Povratak u Katmandu i slobodno vreme.
Krećemo nazad prema Katmandu dolini. Dolazak u Katmandu. Smeštaj i slobodno veče.

Dan 11: Slobodno vreme
Napuštamo smeštaj u prepodnevnim satima, I slobodno vreme do polaska na aerodrom u večernjim satima.

Dan 12: Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Let za Beograd preko Dubaia u 00.45h (FZ 574). Let za Beograd u 9.05h (FZ 1745). Dolazak u Beograd u 12.05h. 
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Obaveze  pridržavanja opštih mera prevencije https://www.batut.org.rs/index.php?content=2070