Pariz

Pariz, Francuska

već od 719€

Opis destinacije

Pariz je jedna od najlepših i najznačajnijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti! Parizskim elegantnim avenijama i bulevarima godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj su deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a. Rems, bogata i duga tradicija je karakteristika ove regije poznata još i po proizvodnji slavnog penušavog vina. Naziv Šampanj Francuzi duguju Rimljanima koji su prvi zasadili grožđe u ovoj oblasti a čiji naziv označava “severne teritorije” . Jedno od najznačajnijih obeležja Remsa je Katedrala iz 13 veka po imenu Notr Dam de Rems, sagrađena u gotičkom stilu i u kojoj su krunisano 33 kralja Francuske. Katedrala je jedna od prvih spomenika kulture uvrštenih u UNESCO listu kulturne baštine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PARIZ 
Izleti i posete: - DVORAC I MUZEJ LUVR - VERSAJSKI DVORAC - OBILAZAK MONMARTRA 
5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 8. oktobar (povratak 12. oktobar 2023) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 719 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 200 evra. 
Maksimalan broj putnika po sobi: 2 odrasle osobe + 1 dete do 11,99 godina 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske  takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 95 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama  (4 noćenja sa doručkom), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Parizu, panoramsko razgledanje Pariza,  usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, gradska taksa  u iznosu od 1.5 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi. 

FAKULTATIVNI IZLETI  
- Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 60 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u pratnji vodiča i  ulaznica.  
- Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 35 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni  povratak u hotel). 
- Poludnevni izlet “Versaj”. Cena: 80 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel). 
- Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi.  Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz  korigovanje cene. 

Hotel CAMPANILE BAGNOLET ***, 28 Avenue du General De Gaulle BP 311 93170 BAGNOLET, telefon: +33 1 48 97 36 00, www.campanile.com 
Nalazi se u istočnom delu grada, na pešačkoj udaljenosti od metro stanice Gallieni, linija broj 3 koja je direktna linija do Opere. Hotel ima  274 sobe sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje. 

1. dan (nedelja, 8. oktobar) BEOGRAD – PARIZ Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travel broj 709 u 04:00h.  Poletanje za Pariz u 06:35h (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09:10h. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva  Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo,  Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u  hotel. Slobodno popodne. Noćenje.  

2. dan (ponedeljak, 9. oktobar) PARIZ Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno  utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim  delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina  posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada  niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se:  temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči”  sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka  sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.  

3. dan (utorak, 10. oktobar) PARIZ – VERSAJ – PARIZ (oko 50 km) Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni  dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i  dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete  godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga  vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej  (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini  apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.  

4. dan (sreda, 11. oktobar) PARIZ Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše  među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na  vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske  prestonice. Oeljad sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz,  Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici,  šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični  događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889),  jedan od simbola nodnog života Pariza (individualni povratak u hotel). Noćenje.  

5. dan (četvrtak, 12. oktobar) PARIZ – BEOGRAD Doručak. Slobodan dan. Popodne, transfer do aerodroma. Let JU315 za Beograd u 20:25h.  Dolazak u Beograd u 22:45h.

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Agencija nastupa u svojstvu posrednika (subagenta)
Obaveze  pridržavanja opštih mera prevencije https://www.batut.org.rs/index.php?content=2070