Sarajevo - izlet

Sarajevo, BiH

već od 1500RSD

Opis destinacije

Asocijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče, i uvek isto pitanje, jel Sarajevo gdje je nekad bilo... A onda Terbević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke... Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
21.03.2021. – NEDELJA
04.04.2021.- NEDELJA / 18.04.2021. – NEDELJA
01.05.2021. – SUBOTA / 03.05.2021. – PONEDELJAK (NERADAN DAN)

CENA ARANŽMANA: 1.500,00 dinara
Polasci iz Kraljeva, Čačka, Užica

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz turistiĉkim autobusom (A / C , DVD )
- razgledanje prema programu
- usluge vodiĉa tokom celog putovanja
- troškove organizacije izleta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- individualne troškove putnika
- fakultativni odlazak na Vrelo Bosne 400,00 din. (minimum 20 pax za realizaciju)
1.dan-Polazak iz Kraljeva u 04 h . Putovanje preko Ĉaĉka i Užica do Višegrada, gde je predviĊena kraća pauza za obilazak novoizgraĊenog Andrićgrada i predah u nekim od mnogobrojnih kafića pored ĉuvenog kamenog mosta. Dolazak u Sarajevo i panoramsko razgledanje grada sa licenciranim turistiĉkim vodiĉem: Bašĉaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Bašĉaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni obilazak Vrelo reke Bosne. ( doplata 400,00 din. u autobusu ) Vrelo Bosne je izvor u centralnoj Bosni i Hercegovini. Izvor je reke Bosne. Vrelo Bosne se nalazi na periferiji grada Sarajeva, pored Ilidže. Nalazi se u podnožju planine Igman.Danas je Vrelo Bosne poznata turistiĉka atrakcija, i za strane turiste i za lokalne posetioce. Sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. Dosta životinja se nalazi u parku, poput patki i labudova. U parku koji se nalazi kod izvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana.Skupština Kantona Sarajevo je 25. maja 2006. godine donela Zakon o proglašenju Spomenika prirode Vrelo Bosne, ukupne površine 603 hektara, na teritoriji opštine Ilidža. A, nakon obilaska Vrela Bosne pešaĉka tura sa lokalnim vodiĉem.Slobodno vreme za samostalni obilazak Bašĉaršije , uživanje u ukusu sarajevskih ćevapa, urmašica i tufahija. Nastavak putovanja ka Višegradu uz kraću pauzu kod ĉuvenog mosta iz romana „ Na Drini Ćuprija“ . Nastavak vožnje ka Srbiji. Dolazak u kasnim veĉernjim satima.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

TMŠ

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.